26 Ekim 2011 Çarşamba

Boş Zamanlarınızda Film İzleyin

İnsanlar boş zamanlarını farklı aktiviteler ile değerlendirmektedir. Genellik boş zamanların öneminin bilincinde olan insanlar, boş zamanlarında bir şey ile uğraşmak ister. Kimisi bahçesine ektiği çiçekleriyle uğraşır, kimi spor yapar, kimi arkadaşlarıyla muhabbet etmekten hoşlanır. Bazıları ise hiç bıkmadan sıkılmadan oyun oynar. Spor amaçlı oynanan oyunların insanlara bir yararı vardır fakat tamamen eğlence amaçlı umarsızca oynanan bilgisayar oyunlarının hiçbir faydası yoktur. Faydası olmadığı gibi zararı vardır. Bilgisayar ile sürekli temas halinde gözler bozulur, boyun tutulur, insanlarla iletişim kesilir asosyal bireylerin oluşumu sağlanır.



Boş zamanlar önemlidir ve insanların bu zamanları iyi değerlendirmesi gerekmektir. Bunun için boş zamanlarınızda sizi yararı olmayan aktivitelerden uzak durup yaşamınıza ufakta olsa bir katkıda bulunan işler yapmalısınız. Boş zamanlarınızı değerlendirmenin en güzel ve eğlenceli yolu film izlemektir. İnsanlar film izlerken hiç farkında olmadan hayatlarını sorgulamaya başlar. İzledikleri filmlerde yaşanılan olaylarla kendi yaşamlarında karşılaştıklarında ne yapabileceklerini düşünürler. Çevresiyle bu düşünceler üzerine fikir alışverişi yapar. Bunun da ötesinde film izlemek insanın gündemle iç içe olmasına yarar. Kendini sürekli güncel tutmasını sağlar. Bir insan sinema filmi izlemek istediğinde vizyonda hangi filmlerin var olduğunu araştırması bile kendi yaşantısının kültürel aktivite alanını geliştirmesine fayda sağlar. Oyuncular hakkında bilgi sahibi olur.

Bazen izlenilen filmlerin senaryosunda, devlet sorunlarına dair konular olur. İzleyici seyrettiği filmde o güne kadar bilmediği bilgilerden haberdar olur. Bu durum izleyici için oldukça yararlıdır. Genel kültür seviyesinde artış olur. Genel kültür bilgilerinin çokluğu ve doğruluğu, her zaman insanların diğer insanlara oranla  farklı olduğunu ortaya koyar. Ve insanlara bu nedenle boş zamanlarında film izlemeleri tavsiye edilir. Boş zamanların değerlendirilmesi için film izlemek tıpkı kitap okumak kadar yarar sağlar

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder