26 Ekim 2011 Çarşamba

Film İzlemek Hobidir

Film izlemenin herkes tarafından ayrı bir kabul edilişi vardır. Kimisi film izlerken zamanını değerlendirmek ister, kimi kültürel bir gelişim olarak düşünür ve sinema filmleri izleyerek kültür seviyesini arttırmak ister. Bir çoğuna göre de form sayfalarında, hobi satırına eklenen bir aktivite olarak film izlediğini belirtenler vardır.



Özellikle iş başvuruları için hazırlanan öz geçmişlerde kişiler eğitimlerine dair bilgiler verirken iletişim bilgilerini de iş verene sunar. Bir yandan da hazırlanan öz geçmişe sahip olan kişi kendini daha yakından tanıtmak için hobilerinin ne olduğuna ait bilgiler verir. Hobi: İnsanların yapmaktan hoşlandığı her şeyi kapsar. Özgeçmişi hazırlayan kişi, müzik dinlemeyi, yemek yapmayı, resim yapmayı, kitap okumayı hobisi olarak belirtirken film izlemeyi de bu sıralamanın içine dahil eder. Hatta izlediği film türünü de belirten kişiler bazen iş görüşmelerinde bu durumun faydasını görür. İş görüşmesi sırasında yetkili kişinin sizin özgeçmişinizi incelediğinde eğer ortak bir noktanız olursa iş görüşmesi çok daha rahat geçer. Sizin gibi film izlemekten hoşlanan iş verenin konuşması hemen filmlere doğru yol alır ve sohbetiniz sıkıcı iş görüşmesi durumdan çıkar. Filmler üzerinden muhabbetiniz devam eder, aynı filmleri izlediyseniz ortak noktanızın yararıyla iletişimiz daha da kuvvetli olur. Belki de iş veren tarafından iş alınacak yeni personel siz olabilirsiniz.

Eğer iş arayışı içindeyseniz veya ileri de çalışma planlarınız varsa mutlaka özgeçmişinizi hazırlarken hobi alanınıza neleri sevdiğinizin en genel halini yazın. Hoşlandığınız konuları yazmaktan çekinmeyin. Kim bilir belki de ortak bir nokta çıkar ve ilgi çekersiniz. Karşınızda ki insanlarla ortak noktanız ne kadar çoksa iletişiminiz o kadar kolay olur.Çünkü; aynı tarz veya  benzer karakteristik özellikler her zaman birbirini çeker.

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder