26 Ekim 2011 Çarşamba

Film İzleyin Kendinizi Yalnız Hissetmeyin

İnsanların çevreleri ne kadar geniş olursa olsun bazı durumlar vardır ki o an kendimizi yalnız hissederiz ve bize kimseden fayda gelmeyeceğini düşünürüz. Değil arkadaşlarımız, ailemizin bile bize bir yararı olmayacağı düşüncesiyle kendimizi gittikçe yalnızlık çukurunun derinliklerine doğru hapsederiz. Böyle durumlarda insanlar sözlerinde kendilerinden bir şeyler bulduğu şarkıları dinlemeye yönelir ya da film izlemeyi düşünürüz. Ve genellikle tercihimizi film izlemekten yana yaparız.



Film izlerken insan birden kendini izlediği filmin bir parçası olarak bulur. Yaşanılan acıyı kendi acısı gibi hisseder. Ya da gülünesi komik bir olayda kahkahalarla güler. Sanki film izlemiyor da o filmi yaşıyor gibi.  Bundan dolayıdır ki insanlar, film izlerken oyuncularla konuşur, onlara kızar, onlarla ağlar ve güler. Senaryo gereği oyuncunun tehlikeli bir ortama girmesi gerektiği zamanlarda kendimizi “hayır gitme oraya sakın gitme” sözlerini derken buluruz. Kendi kendimize güldüğümüz bu durumlar aslında oyuncuların ne kadar başarılı olduğunun ve yönetmenin ne kadar gerçekçi olduğunun bir kanıtıdır. Günümüzde çok az işte böylesine kaliteli yapımlar vardır. Üzüldüğümüzde gülmek için komedi filmleri tercih eder, hayattan hiçbir şey beklemeden güleriz. Ya da üzgün olduğumuz durumlarda acımızı daha çok yaşamak için trajediler izleriz ve üzgün halimize daha da acı katarız. Bazen ise hayatın her şeye rağmen devam ettiğini düşünür ve dram türünde filmler izleriz.Genelde hüzün içeren filmlere dram adı verilir fakat bu tamamen yanlıştır. Dram hayatın içinde var olan ağlamak ve gülmenin bir bütün halinde yaşanılmasıdır.

Film izlerken, yavaş yavaş hayatın içinde kendimiz için bir yer belirleriz. Bu durumdan dolayı da hem eğlenebilir hem de öğrenebiliriz. Yaşantımızda kendimiz için bir şeyler yapmanın verdiği mutlulukta cabası olur.

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder