26 Ekim 2011 Çarşamba

Filmler ve Tarihteki Gelişimi

İstediğiniz her an izleme imkanına sahip olduğunuz filmlerin, zor yöntemlerle çekildiği aşikardır. Bir filmin çekilip izleyiciyle buluşabilmesi için  oldukça meşakkatli bir süreci vardır. Senaryo çekim aşamasında değişime uğrar, rollere uyumlu oyuncu arayışı baya uzun sürer, uygun bulunan oyuncuların filme kendilerinden bir şeyler katmaları gerekir bunun nedeniyse; katılmadığı zaman film yapay olur, yapımcının film çekimi için uygun koşulları sağlaması ve yeterli bütçeyi ayırması gerekir. Yönetmenin tüm tecrübesini ortaya koyması gerektiği gibi set çalışanlarının sabrı ve dikkati de gerekmektedir. Film sadece bu koşullarda gerçekleşmekle sınırlı kalmaz. Bu durumlar herkes tarafından bilindiğinden, genelde filmin hayata geçmesini için bu hususlar üzerine ağırlık verildiği düşünülür. Oysa film izlemek için daha bir çok aşama vardır.



Günümüzde izlediğimiz filmler, son teknolojiye sahip makinalarla çekilmiştir. Ve insanlara film izlerken eski zamanlara oranla daha fazla keyif vermektedir. Film, ilk zamanlar siyah-beyaz ve sessiz bir gösterimdi. Şimdi ki gibi ne sesli, ne 3 boyutlu, ne de görüntü kalitesi ve yüksek çözünürlük vardı. Sinema filmlerinin ilk çıkış zamanları, toplum tarafından pek kabul görmemiş fakat insanları oldukça meraklandırmıştır. İlk defa bir sinema filminin çekilmiş olması insanları heyecanlandırmıştır. Çekilmiş ilk sinema filmi tren istasyonu konulu bir belgeseldir. Bu film 28 Aralık 1895’te Paris’te Capucines Bulvarında bulunan bir kafede izleyicisiyle buluşmuştur.

İnsanların film izlemek için verdiği önem herkes tarafından aynı şekilde olmaz. Kimi için zaman kaybıdır, kimi için zamanı en güzel değerlendirme biçimidir. Bu düşüncelerin seyircide oluşma sebebi ise filmden aldıkları hazzın ölçüsüdür. Eğer seyirci izlediği filmden keyif alıyorsa, o film seyirci için büyük önem taşır. Eğer keyif almayıp film boyunca sıkılıyorsa, film izlemek kadar saçma bir şey yoktur.

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder