26 Ekim 2011 Çarşamba

İzlediğiniz Filmler En İyi Arkadaştır

Hayatın sahte yüzünden sıkıldığınızda kendinizi kandırılmış hissedersiniz. Size güven verecek ne bir dost ne bir yaşam vardır. Yalnız kaldığınızı fark ettiğinizde ise hayatın acı yüzü size kendini göstermiştir. Ne yapacağınızı bilmez, bir sıkıntı hali içinde olursunuz. böyle durumlarda kafa dağıtmak için farklı aktiviteler içinde olursunuz. bazen yemek yapar, müzik dinler, yürüyüşe çıkar, spor yapar, arkadaşlarla muhabbet edersiniz. Fakat yine de aklınızda yer eden sahteliklerden kurtulamazsınız. Aklınıza film izlemek gelir. Bu düşünce sizi içinde bulunduğunuz sahte yaşamdan çeker kurtarır.

Film izlemek, size hayatta yaşadığınız durumları unuttururken karşılaştığınız problemlere nasıl davranmanız, onları nasıl çözüme ulaştırmanız gerektiği konusunda ip uçları verir. İzlediğiniz film boyunca hem can sıkıntınızı giderir, hem de kendi içinizde hesaplaşırsınız. Filmler, insanlar için tıpkı kitapların en dost olduğu gibi, iyi bir dost olmaktadır. Hayatın içinden esinlenmiş senaryoların film oluşu seyirciyi etkiler. İzlenilen filmde insanların saklamaya çalıştıkları tüm yönler vurgulanır ve siz gerçek yaşamda, bir yanını sizden saklayanların asıl yüzünün ne olduğuyla karşılaşırsınız. Tüm sahte karakterlerin, sahte dostluklarını nasıl yaşadıklarını görmek size bir kez daha gerçeklerin ne olduğunu, nasıl olduğunu vurgular.



Bazen film izlemek insanların hayata bakış açısını değiştirmekte çok işe yarar. Yaşantınızda  karşılaştığınız günlük sorunlara karşı, izlemiş olduğunuz filmlerden edindiğiniz bilgiler doğrultusunda karşılık verirsiniz. Mesela bir gerçek yaşamda, banka soygunun içinde bulunduğunuzda telaş yapmak yerine, defalarca izlemiş olduğunuz soygun filmlerinde karakterlerin nasıl davrandığı aklınıza gelir, tıpkı film icabı oyuncunun sergilediği gibi soğuk kanlı bir tavır sergilersiniz. Filmlerden edinmiş olduğunuz bu tür deneyimleri belki hayatta hiç yaşamayacağınızı düşündüğünüz de olmuştur, fakat yaşadığınız an ise tıpkı bir film kahramanı gibi hareket edersiniz.

Film izlemek için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder