26 Ekim 2011 Çarşamba

Senaryolar Ve Filmler

Eğlencenin doruklara ulaşacağı zamanlar yaşamak istiyorsanız, film izlemek bu durum için birebir olacaktır. Senaristlerin yaratıcılığı ve oyuncuların muhteşem performansları sayesinde mükemmel denebilecek filmleri izleme şansına sahibiz. Aslında senaryo ne kadar kusursuz yazılmış olursa olsun, yönetmenin deneyimleri ve oyuncunun kabiliyeti olmazsa senaryonun o kusursuz niteliğinin hiçbir anlamı kalmaz.

Bir filmin mevzu bahis olması bazen senaristin hayal dünyasına bağlıdır bazen ise özel istek üzerine yazılması istenir. Yapım şirketleri tarafından senaristlere,  filmlerin konusuna dair bir fikir beyan edilir. Senarist bu fikri kabul eder ve uzun bir çalışma sonucu senaryoyu yazmaya başlar. Böylece bizler belki de hayatımızda dönüm noktası olarak kabul ettiğimiz filmleri izleme şansına sahip oluruz. Oysa kimse film izlerken, senaryonun nasıl hayata geçirildiğine dair bir düşünceye sahip olmaz. İzleyiciler, sadece filmlerin onları ne derece tatmin ettiği ile ilgilenir.



Film izlediğimiz süre içinde zaman akıp geçerken belki dakikaların belki de saatlerin bir anda tükendiğini düşünürüz. Bazen izlediğimiz filmlerin kısa oluşundan şikayet ederiz. Aslında hiçbir sinema filmi kısa değildir. Her filmin saniyesi yönetmen, oyuncu, set ekibi,yapımcı ve daha bir çok kişi tarafından ilmek, ilmek işlenmiştir. Bizler film izlerken su gibi akıp geçen zamanının farkında olmayız fakat bir saniyelik görüntü için onca insanın emeği vardır. Film izlerken bu düşünceler hiçbir zaman aklımızda olmaz. Biz sadece izlediğimiz filmin bizleri tatmin edip etmediğiyle ilgileniriz. Filmde kendimizden bir şey bulmaya çalışır, günlük yaşantıyla uyumlu olup olmadığına bakar, birazcık absürd bir durum ile karşılaştığımızda film hakkında acımasız eleştiriler yaparız ve harcanan emeği yerle bir ederiz. Oysa filmler uzun uğraşlar sonucu izleyicileri ile buluşur. İzlemiş olduğunuz film iyi ya da kötü nasıl olursa olsun en azından emeğe saygı göstermek gerekir.

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder