26 Ekim 2011 Çarşamba

Film İzlemek Eğlendirir

Yaşantımızda can sıkıcı olaylarla karşılaşmamız kaçınılmaz bir durum oluyor. Hayatın işleyiş biçiminin bir parçası olan sıkıntılı dönemler, her insan tarafından aynı ölçüde karşılanmıyor. Kimisi içinde bulunduğu durumdan oldukça etkilenip yıpranırken bir başkası aynı durumu oldukça normal karşılıyor ve daha hafif kaldırıyor. İnsanların olaylara bakış açısı, yaşantıları boyunca edindikleri deneyimlerde oldukça nasibini almış oluyor. Her insanın bünyesi farklıdır ve bundan dolayı olaylar karşısında verdikleri tepki de farklılık gösteriyor.



Bazen insanlar, seyrettikleri bir filmden etkilenmiş olabiliyor. Ve bu etkilenme hali günlük yaşantılarının şekil değiştirmesine sebebiyet veriyor. Günümüzde bir çok insanın mutlaka favori bir filmi vardır. Filmlerin, insanlar tarafından favori sıfatını almasının en önemli nedenlerinden biri, izlenilen filmin senaryosunda kendi hayatlarından bir şeyler bulmaları ve film kahramanın o olaylar karşısında nasıl tavır sergilediğidir. İnsanların çoğu karşılaştıkları olaylara izlemiş oldukları filmlerin etkisiyle tepki vermektedirler. Hatta bu durum abartılarak insanların, filmlerde yaşanılan olayları gerçek hayatta yaşatmaya çalıştıkları ve yaşattıkları da oluyor. Çoğu zaman gündem haberleri arasında yer alan “filmdi gerçek oldu“ başlığı, filmlerin insanları ne denli etkilediğini gözler önüne seriyor.

Filmler insanların hayatlarında oldukça önemli bir yere sahip olduğundan hayatın sıkıntılı yanlarını bir parça neşelendirmek için çekilen komedi filmleri izleyicilerini eğlendirmeye yetiyor. Yeni bir sinema filmi vizyona girmiş olduğunda ve bu film komedi türündeyse seyirciler” biraz gülelim” düşüncesiyle komedi film izlemeyi tercih eder. Komedi filmler, diğer film türlerine oranla daha fazla sorumluluk taşır. İnsanları ağlatmak kolaydır, insanlara entrika izletmek kolaydır fakat insanları güldürmek zordur. Basit ve seviyesiz espriler film kalitesini düşürür. Bu sebeple insanları güldürmek için oldukça mantıklı ve kaliteli espriler yapılmalıdır ki insan gerçekten güldüğü zaman keyif alabilsin.

Daha fazla bilgi için www.zehirli.net  adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder